top of page

Welke eigenschappen heeft natuursteen?
Natuursteen is uniek, elke vloer komt uit de natuur en zal iets anders van structuur en kleur zijn. Natuursteen is over het algemeen tijdloos. In Rome ligt al honderden jaren de marmersoort Bianco Carraro op de straten, en dat is nog steeds absoluut niet gedateerd. Ook oude gebouwen en monumenten bekleed met hardsteen hebben een blijvende authentieke, sfeervolle uitstraling.
Natuursteen selecteren wij op onder meer kwaliteit en kleur. Samen bespreken we uw wensen en de eigenschappen van de natuursteensoorten, zodat u niet alleen de mooiste natuursteen krijgt maar ook de soort die perfect bij de toepassing aansluit. Onze vakmensen zorgen ervoor dat u de juiste keuze maakt.

Welke soorten natuursteen zijn er?
Natuursteen is een verzamelterm voor verschillende steensoorten. De bekendste soorten zijn marmer, graniet, leisteen, basalt en hardsteen. Elke natuursteen heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Er is ook een grote diversiteit aan soorten, formaten en afwerkingen bij natuursteen.

 

Wat kost natuursteen?
Natuursteen is in zeer uiteenlopende prijzen leverbaar. Dit heeft te maken met de exclusiviteit en de inkoop van de steen. Wanneer er veel voorraad van de steen is, zijn de aankoopkosten meestal lager. Natuursteen kan in eerste en tweede keus worden gekocht, lettend op  kleur, maatvoering, dikte en verpakking. Het is erg belangrijk om u goed te laten informeren over de prijs van natuursteen, en de totstandkoming van die prijs.

 

Waarom zou ik kiezen voor natuursteen?
Natuursteen combineert belangrijke eigenschappen als klasse en duurzaamheid met een natuurlijke sfeer. Natuursteen wordt niet voor niets al duizenden jaren gebruikt in gebouwen, monumenten en zelfs in de openbare ruimte.

 

Wat is composiet?
Composiet combineert natuursteen met kunststof. De belangrijkste bestandsdelen van composiet zijn kwarisiet, kleurpigment en het bindmiddel polysterhars. Dit wordt onder hoge druk en temperatuur geperst tot plaatmateriaal. Composiet is een hard materiaal, slijtvast en minder gevoelig voor breuk dan een granieten blad. Composiet heeft een homogene, dichte structuur waardoor het intrekken van vuil en vetten bijna niet mogelijk is. Composiet is dus ook erg hygiënisch. Het materiaal is bovendien eenvoudig in onderhoud. Composiet kan nagenoeg naadloos gelegd worden. Een ander voordeel van composiet is dat er veel verschillende soorten kleuren mogelijk zijn. Enkele aandachtspunten bij composiet: Wij adviseren hete pannen niet direct op composiet blad te zetten, door de temperatuurverschillen kan het blad verkleuren. Dit heet thermo-shock. Verder is het belangrijk dat u oplet voor bijtende middelen, zoals citroen.

 

 


 

 

 

 

bottom of page