top of page

NATUURSTEEN OP DE VLOER
 

Waarom zou ik kiezen voor een natuurstenen vloer?

Natuursteen haalt de natuur letterlijk naar binnen. Met natuursteen haalt u eeuwenoude stenen, bij marmer inclusief fossielen, in uw woning. Natuurlijk is natuursteen uitermate duurzaam. Bovendien is het een elegant en tijdloos materiaal. Elke ruimte wint onmiddellijk aan kwaliteit en uitstraling met een natuurstenen vloer.

 

Kan ik mijn natuurstenen vloer zelf leggen?
In de meeste gevallen raden wij het af om een natuurstenen vloer zelf te leggen. Het vergt veel vakmanschap om een natuurstenen vloer te leggen. Degene die de vloer legt, moet beschikken over veel kennis van natuursteen. De tegelzetter weet bijvoorbeeld welke lijm of cement geschikt is voor de steen, ook beschikt hij over een diamantzaag om de tegels exact op maat te zagen. En ook zijn ervaring en behendigheid belangrijke factoren bij het leggen van een natuurstenen vloer.

 

Is vloerverwarming mogelijk bij een natuurstenen vloer?
Ja, wanneer er genoeg ruimte zit tussen de cementdekvloer (dit is de ruwe ondervloer) en de bovenkant van de tegel is vloerverwarming zeker mogelijk. Meestal is de benodigde dikte 8 cm. We raden aan om de vloer ook te isoleren, zo kan de vloerverwarming optimaal functioneren. Vloerverwarming is comfortabel. De tegel houdt de warmte lang vast, dit zorgt voor een energiezuinige verwarming.

 

bottom of page