top of page

NATUURSTEEN IN DE KEUKEN

 

Waarom zou ik kiezen voor een natuurstenen aanrechtblad?
Een aanrechtblad van natuursteen zorgt voor een instant upgrade van uw keuken. Behalve de luxe uitstraling van natuursteen, is een natuurstenen keukenblad duurzaam, hygiënisch en makkelijk in onderhoud. Bij een natuurstenen aanrechtblad kan ook een natuurstenen achterwand en/of vensterbank geleverd worden, of zelfs een vloer in dezelfde steensoort. Prachtig, die eenheid!

 

Wat is het proces als ik een natuurstenen aanrechtblad bestel?
In de showroom kiezen we samen de mooiste en meest geschikte natuursteen uit voor uw situatie. U kiest zelf de steen die we gaan zagen. Bij een nieuwe keuken komen we meten nadat uw keuken geplaatst is. Uw aanrechtblad wordt vervolgens in onze eigen steenhouwerij gezaagd en binnen 1 a 2 weken geplaatst.

 

Kan ik mijn natuurstenen aanrechtblad zelf opmeten?
Net zo belangrijk als de kwaliteit van de natuursteen, is de kwaliteit van de afwerking en het plaatsen. Wij vinden het daarom ook uiterst belangrijk dat een aanrecht van natuursteen perfect past. Daarom adviseren wij u om uw natuurstenen aanrechtblad niet zelf op te meten. Het is ook belangrijk om samen met de vakman te overleggen waar de naden komen.

Mijn natuurstenen keukenblad is net geplaatst. Wat moet ik doen voordat ik het in gebruik neem?
Uiteraard zal de monteur u exact uitleggen hoe u uw natuurstenen aanrechtblad onderhoudt. Zowel graniet als hardsteen dient u eerst grondig te reinigen met het onderhoudsmiddel dat bij uw blad is geleverd. Vervolgens kunt u het blad beschermen met impregneermiddel. Composiet hoeft doorgaans niet geïmpregneerd te worden.

Is een aanrechtblad van natuursteen gevoelig voor vlekken?
Als u de natuursteen op de juiste manier beschermt, is deze niet gevoelig voor vlekken. Alleen hardsteen blijft vlekgevoelig, maar dat hoort bij dit type natuursteen en zorgt juist voor de doorleefde uitstraling.
Ook bij een behandeld natuurstenen aanrechtblad blijft het oppassen met zuren, van bijvoorbeeld citroen of azijn. Deze kunnen vlekken veroorzaken. Wij adviseren ook om hete pannen niet direct op het keukenblad te plaatsen. Door te temperatuurverschillen kan het blad verkleuren (thermoshock).

Hoe verwijder ik kalkafzetting of vetvlekken van mijn natuurstenen keukenblad?
Er zijn speciale reinigingsmiddelen om vlekken op natuursteen te verwijderen. Deze verkopen wij in onze showroom. Nagenoeg alle vlekken zijn te verwijderen. Hardsteen vormt hier een uitzondering op, dit materiaal neemt sneller vlekken op. Dat hoort bij dit type natuursteen en draagt bij aan de geleefde uitstraling.

 

 

 

 

 

bottom of page